RUN-EU (Regional University Network – European University)

A RUN-EU hat európai ország hét felsőoktatási intézményét tömöríti, amelyek mindannyian egy közös jövőkép mellett kötelezték el magukat. Az Európai Unió Erasmus+ programja által társfinanszírozott RUN-EU célja egy közös európai egyetem létrehozása a jövő felsőoktatásának innovációja és alakítása, a fizikai és virtuális cserék előmozdítása, valamint a regionális RUN-EU partnerek közötti intenzív együttműködés fejlesztése. Az egyetem minden törekvése során a fenntarthatóság, a multikulturalizmus és a befogadás értékeit képviseli.

Korlátlan tanulás

Az elkövetkező néhány évben az egyetem jövőbeli hallgatói egy Európai hálózatba kapcsolt egyetemi kampuszt fognak megtapasztalni. A hálózat célja, hogy korlátlan mobilitást teremtsen a hallgatók és oktatók számára, valamint az iparral közös kutatási tevékenységeket elősegítő, régiók közötti európai innovációs központokat hozzon létre. Emellett hallgatóközpontú és rugalmas európai PhD-fokozatokat is kínálnak majd.

Mind a rövid, mind a hosszú távú tanulmányi programokon lehetőség nyílik arra, hogy együtt dolgozzunk az Európából érkező hallgatókkal, valós társadalmi kérdésekre összpontosítva.

 

A RUN-EU hálózat hét partnere a következő:

RUN-EU diáknak lenni sokkal több, mint csak tanulni. Inkább jelenti a helyeket, ahová eljuthatsz, a barátokat, akiket megismerhetsz, és a készségeket, amelyeket elsajátítasz.  Ez egy igazán egyedülálló egyetemi életérzés.

 

Rövid programok

Képzeld el, hogy egyszerre több európai egyetemen is tanulhatsz interdiszciplináris tanulási egységeket, és ECTS krediteket szerezhetsz, amelyeket beszámíthatsz a diplomádba.

Ezek a RUN-EU rövid programok, Short Advanced Programmes (SAP). A programok időtartama egytől nyolc hétig terjed, és a kampuszon tartott programot hasznos online foglalkozásokkal kombinálják. A fizikai rész 1 vagy 2 hét, erre az időszakra a hallgató a partneregyetemre történő kiutazásra ösztöndíjat kap, amit tetszőlegesen használhat fel.

A RUN-EU SAP programhoz minden olyan hallgató csatlakozhat, aki multikulturális környezetben szeretne átképzésen és továbbképzésen részt venni - akár rész-, akár nappali tagozaton tanul.

 

Rövid nemzetközi tanulmányi tapasztalatot keresel?

Tanulmányi programok | RUN-EU

 

A fenti rövid programok finanszírozására vonatkozó ösztöndíjpályázatra az alábbi linken lehet jelentkezni:

Admissions (sze.hu)

Kapcsolatfelvétel: run-eu@sze.hu